• ro
  • hu

Blog

Acoperis din tigla metalica de calitate

ACOPERISUL DIN TIGLA METALICA DE CALITATE

 

Materialul:

 

Ce caracteristici trebuie sa prezinte materialul din care se profileaza o tigla metalica durabila atat estetic cat si tehnic? Ce tip de otel trebuie folosit, ce tratament si protectie anticoroziva, conteaza calitatea sau grosimea vopselei?

Otelul

Nu grosimea otelului este cel mai important factor la un material din care se profileaza tigla metalica, ci protectia anticoroziva si calitatea vopselei. Consider ca grosimea otelului trebuie sa fie de minim 0,45 mm cu straturile de protectie si finisaj, ea ajungand la grosimea totala de 0,48 mm. O grosime foarte redusa duce la deformarea produsului mai usoara la manipulare, montaj si efectele atmosferice. Am ajuns la factrul cel mai important: protectia si finisajul.

Protectia

Protectia este stratul care protejeaza miezul de otel al tiglei metalice de rugina si factorii corozivi. Producatorii de rulouri folosesc mai multe tipuri de protectii: Zinc, MagneziuZinc si Aluzinc. Diferentele sunt in grosimea straturilor ele variind de la 70 g/mp la 350 g/mp. Un strat de protectie deficitar duce la coroziunea prematura si distrugerea materialului. Recomandarea noastra este un strat de Zinc de 275 g/mp sau MagneziuZinc de 120 g/mp.

Finisajul

In cazul stratului de finisaj este important atat grosimea cat si compozitia vopselei. Cel mai uzual tip de finisaj este poliesterul, in cazul gamelor din categoria plus sau premium intalnim poliuretanul sau alte tipuri de vopsele cu rezistenta sporita. Poliesterul are o durata de viata si rezistenta la razele ultraviolete mediocra. Poliuretanul ofera rezistenta sporita la zgarieturi si razele UV pastrand culoarea acoperisului nemodificata mai mult timp.Grosimea vopselei varieaza intre 15-50 microni, noi recomandam folosirea produselor care au o grosime minima de 25 µm.

Forma

Aspectul estetic este cel care confera personalitate si frumusete acoperisului din tigla metalica de calitate. Pe langa forma clasica de tigla metalica comercializam alte 5 modele cu diferite inaltimi ale cutelor. Forma si calitatea utilajului de presare garanteaza imbinarea etansa si perfecta a panourilor din tigla metalica (in campul acoperisului nu sunt vizibile imbinarile si suprapunerile).

Portofoliu produse

Produsele Ruukki din gama plus si premium pe care le comercializam au grosimi ale stratului de finisaj intre 26-50 microni, iart stratul de zinc este de minim 275 g/mp. Tiglele metalica Roofart produse din otel suedez SSAB au o garantie de 30 ani pentru coroziune si 15 ani pentru pastrarea culorii, grosimea vopselei fiind intre 35-50 microni.Tiglele metalice si tablele faltuite Novatik sunt protejate de un strat de MagneziuZinc de 120µm.Tiglele metalice Gerard acoperite cu roca naturala sunt protejate de un aliaj AluZink iar finisajul este compus din piatra naturala.Partea cea mai scumpa in cazul unei tigle metalice este stratul de finisaj si cel de protectie, acesta este motivul pentru care pe piata exista si produse cu preturi foarte mici. La variantele low cost (3,7-4 euro/mp tva inclus) garantia poate fi identica cu durata de viata.

Tigla metalica Cluj

Tigla metalica Ruukki, Roofart, Novatik, Impro, Gerard.

Editat de Molnar Zalan

Sistemat Quality SRL

Suntem aici pentru tine. Zilnic între orele 9 și 17 ne găsești la birourile noastre. Contactează-ne telefonic sau prin email pentru orice clarificare.