• ro
  • hu

Blog

Cum sa ne alegem ferestre de mansarda?

Alegerea corecta a ferestrelor de mansarda. Cum sa ne alegem o ferestre de mansarda?

Mansardarea acoperisului se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, in randul celor care realizeaza o constructie noua sau renoveaza una existenta. Transformarea acoperisului in mansarda are multiple avantaje: costuri mai reduse/mp prin folosirea unui spatiu existent, posibilitati mari de compartimentare.
Iluminarea corecta este unul din cele mai importante elemente in constructia si proiectarea mansardei.In multe cazuri acest aspect este neglijat de catre beneficiari sau constructori din diverse motive: reducerea costurilor, efectuarea necesarului de ferestre de mansarda in mod gresit. Am intalnit cazuri in care arhitectul a prevazut in planul de arhitectura 8 bucati de ferestre de mansarda, iar in final s-au montat 5, fapt care a generat o economie de aproximativ 3800 lei, iar cantitatea de lumina s-a diminuat cu 40%, o decizie deloc inteligenta.
Cum putem face economie la cumpararea ferestrelor de mansarda, fara sa diminuam cantitatea de lumina? Una dintre variante ar fi reducerea numarului de ferestre prin inlocuirea a mai multor ferestre mici, cu ferestre de dimensiuni mai mari. Cu cat este mai mare o fereastra de mansarda, cu atat suprafata vitrata este mai ieftina. Spre exemplu, o fereastra Velux GZL 55×78 avand o suprafata vitrata de 0,43 mp costa 203 euro, iar o fereastra GZL 114×140 cu o suprafata vitrata de 1,6 mp costa 326 euro.
Pentru un cost suplimentar de 123 euro, primim in plus 1,17 mp de suprafata vitrata, adica aproape de trei ori cat cat suprafata vitrata generata de fereastra de 55×78!
Cealalta varianta ar fi alegerea modelelor de baza cu preturi mai accesibile:daca nu ne permite bugetul sa achizitionam 8 fereastre Velux Gama Standard Plus cu rama termoizolanta, in loc sa cumparam 5 bucati, putem cumpara 8 bucati din gama Standard cu rame standard.
Dupa, sau inaintea alegerii ferestrelor de mansarda este foarte important sa ne alegem un montator cu experienta, pe cat posibil scolarizat de catre Velux, Fakro sau producatorul de la care achizitionam ferestrele de mansarda.
O fereastra montata gresit, poate duce la pierderea garantiei de 10 ani acordata de catre Velux sau Fakro.
Comercializam ferestre de mansarda Velux, Fakro si Optilight.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta prin telefon sau email.

Posteaza un comentariu

Sistemat Quality SRL

Suntem aici pentru tine. Zilnic între orele 9 și 17 ne găsești la birourile noastre. Contactează-ne telefonic sau prin email pentru orice clarificare.